KUOMA

KUOMA

Kuomalla on pitkä perinne jalkinevalmistajana. Tehtaamme on perustettu vuonna 1928 ja tällä hetkellä kenkiä tehdään jo kolmannessa polvessa. Kenkämallistostamme löydät kestävät ja laadukkaat naisten ja miesten kesä- ja talvikengät sekä lämpimät ja käytännölliset lasten talvikengät.

Kuoma-kengät on suunniteltu sopimaan täydellisesti vaihtelevaan ilmastoon ja erilaisiin käyttötarkoituksiin vuoden ympäri. Kenkien valmistuksessa kiinnitetään huomiota materiaalien valintaan ja kenkien laatua testataan läpi valmistusprosessin. Materiaalien valinnassa huomioidaan myös niiden vastuullisuus.

Kuoma jalkineeet ovat tunnettuja ennen kaikkea mukavuudestaan, keveydestään ja laadustaan. Lasten mallistostamme löydät suositun lasten Putkivarsi saappaan lisäksi kevyitä likaa ja vettä hylkiviä lasten talvikenkiä tarrakiinnityksellä ja lumilukolla sekä ihanat ensikengät ja huopasaappaat. 

Avainlippu viestii Kuoma jalkineiden kotimaisuudesta 

Kaikki kenkämme valmistetaan Kuomiokosken tehtaalla Etelä-Savossa ja kengillemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. 

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa. Lisäksi Avainlippu tunnuksen saaneella yrityksellä on Suomessa toimiva johto, merkittävä kotimainen omistusosuus ja myös yrityksen pääkonttori sijaitsee Suomessa.

“Avainlippu on meille ja asiakkaillemme merkki kotimaisuudesta, korkeasta laadusta sekä vastuullisuudesta. Kotimaisuus on meille voimavara nyt ja tulevaisuudessa”, kertoo Kuomiokoski Oy:n toimitusjohtaja Antti Puttonen. 

Avainlippu-tuotteen tärkein myöntämisperuste on kotimaisuusaste ja sen tulee olla vähintään 50% omakustannusarvosta. Tässä otetaan huomioon muun muassa raaka-aineet, tarvikkeet, kuten pakkaustarvikkeet, alihankinnat, markkinointikustannukset, henkilöstökustannukset sekä tuotekehityskustannukset. Yleensä Avainlippu-tuotteen kotimaisuusaste on kuitenkin 80%.

Järjestys: