LAPSEN JALKOJEN MITTAUSOHJE

Kun tilaat verkkokaupastamme kenkiä lapselle, on hyvä ottaa lapsen jalkaterästä mitta. Tässä mittausohje.
Tarvikkeet; A4 paperi, teippiä, kynä, viivoitin tai joku muu kova mitta, kuten rakennusmitta.
Teippaa paperi lattiaan niin että paperin pääty on ihan jalkalistassa kiinni lattiassa. Auta lapsi seisomaan selkä seinää vasten niin että hän seisoo paperilla. Asetu lapsen eteen lattialla kyykkyyn ja auta hänen jalkateränsä (mittaa yksi kerrallaan jalka kerrallaan) oikeaan asentoon niin että kantapää on varmasti jalkalistassa kiinni, ja jalkaterä on kohtisuorassa sinua kohti, varpaat suorassa, ei kippurassa. Piirrä viiva pisimmän varpaan päähän paperiin. Toista mittaus toiselle jalalle (parin millimetrin ero jalkaterien mitoissa on aivan normaalia).  Kun viivat on piirretty, lapsi astuu pois paperilta, ja voit mitata jalkaterän mitan jalkalistasta eli paperin päädystä piirtämääsi viivaan.
Jos on kyse pienestä lapsesta, joka ei vielä seiso tukevasti, suosittelemme toisen aikuisen avustusta. Lasta voi pitää kainaloiden alta seisomassa kun toinen työskentelee jalan mittauksen parissa kuten ohjeissa yllä. Lapselle voi tarvittaessa antaa jonkin makupalan tai muuta joka vie huomion muualle mikäli hän ei olisi niin yhteistyöhaluinen :)
Kuvasarja mittauksesta yllä!

Kengän kokovalinta pikkujalat verkkokaupassa: meillä on kunkin kenkämallin koon kohdalla esillä sisämitta, jonka olemme mitanneet erityisellä kenkien sisämitalla. (emme mittaa pohjallisia).
Esimerkiksi jos sait jalan mitaksi 14 cm, ja olet ostamassa tarrakenkiä/varsitennareita syksyyn, ja suositus varaksi on n.1,5 cm, valitset koon jonka sisämitta on n.15,5 cm.

Talvikenkiin varaa kannattaa huomioida n 2,0 cm. Katso myös jalkinekohtaiset ohjeet varasta.